Banden

De juiste banden vergroten je veiligheid en optimaliseren het brandstofverbruik. S'zomers en s'winters! Wij adviseren ook regelmatig uw bandenspanning te controleren, ongeveer 1x per 2 maanden. Gaat het bandenspaning controleren branden op uw dashboard? Gelijk maar even doen dan!

customer-support Created with Sketch.

Werkplaatsafspraak

Heeft u een vraag?

zomerbanden renault

Zomerbanden

Met zomerbanden heeft u de beste grip boven de 7 graden. Het rubber van deze banden is wat harder, zodat u op het warme asfalt goede grip heeft. Door de hogere temperatuur van het asfalt worden de banden opgewarmd en daardoor zachter. Het profiel is om water af te voeren, wanneer de diepte van het profiel afneemt, neemt ook de afvoer van water af. Dit kan zorgen voor aquaplanning. Vervang daarom regelmatig uw banden.

winterbanden

Winterbanden

Zodra de temperatuur overdag onder de 7 graden blijft verruilt u de zomerbanden voor winterbanden. Het rubber van deze banden is juist weer wat zachter, zodat het beter grip heeft op het koudere wegdek. Het profiel is zo gemaakt dat het de sneeuw kan afvoeren bij het maken van een bocht of het wegrijden op besneeuwd wegdek. U kunt een winterband herkennen aan het sneeuwvlokje en de golfjes in het profiel. Vervang een versleten band tijdig, het profiel moet minimaal 4,5 millimeter zijn om goed zijn werk te doen.

all season banden

All season banden

Deze band is geschikt voor zowel warm als koud weer. Ze slijten alleen wel sneller en zijn daarmee dus minder geschikt als u veel kilometers maakt. Maakt u niet zoveel kilometers en vindt u een winterbandenset te kostbaar, dan zijn all season banden een perfecte oplossing. Voor de Nederlandse winters zijn deze banden erg betrouwbaar, maar gaat u bijvoorbeeld op wintersport, dan adviseren wij winterbanden. Als het flink vriest of sneeuwt presteren all season banden minder dan winterbanden. De all season band herken je aan de codering A/S. Is deze ook voorzien van een 'sneeuwvlokje' dan geeft dit aan dat ze ook getest en geschikt bevonden zijn onder winterse omstandigheden en mag je ermee rijden in landen waar winterbanden verplicht zijn.

Prijzen

De juiste banden onder uw Renault vergroten uw veiligheid en optimaliseren uw brandstofverbruik. Kempenaar helpt u graag op weg. In de zomer én winter. Alle banden bij Kempenaar zijn van A-merken zoals Michelin en Continental.

Winter- en zomerbanden

Wij verkopen alleen A-merk banden en de juiste velgen tegen scherpe prijzen. Een band heeft u al vanaf 86,- inclusief montage. Een winterbandenset heeft u vanaf €555,-

Wielen wisselen complete set

Zomer- en winterbanden wisselen? Zes maanden opslag, inclusief wissel van de complete set: 4 band en velg combinaties. € 55,95 per half jaar. 

Losse bandenwissel (banden monteren op velg)

Om uw winter- of zomerbanden op uw velgen te monteren rekenen wij € 119,95

Maak een afspraak voor een bandenwissel

advies bandenspanning renault

Wat is de juiste bandenspanning?

In het instructieboekje van uw auto of op de sticker in de deurstijl aan de bestuurderskant vindt u de adviesspanning voor soort banden onder uw auto.

Kunt u dit niet vinden? Dan kunt u kijken naar in de tabel voor de adviesspanning. De maat van uw banden staat op de zijkant van de band.

Onderhoud bandenspanning