40 jaar later gaat het verhaal verder: de nieuwe Renault Espace 6e generatie

Body

De Renault Espace gaat al zo'n 40 jaar mee en dat is niet zonder reden. Want hoe je het ook bekijkt: deze auto heeft het Europese automarkt flink op z'n kop gezet. En in 2023 komt er weer een nieuwe versie op de markt.

espace 40 jaar

Een MPV voor iedereen

De Renault Espace was bij zijn introductie in 1984 één van de eerste Multi Purpose Vehicles (MPV). Hiermee bracht Renault een volledig nieuw concept op de automarkt: de monovolume. De ruime 7-zits auto was voor velen even wennen. Maar met enige vertraging groeide de Espace uiteindelijk uit tot een enorm succes. In 1987 moest er zelfs een extra fabriek ingeschakeld worden om aan de vraag te kunnen voldoen.

Nieuwe generaties

Na de eerste generatie, volgden er nog 4 nieuwe versies. Ieder voorzien van verschillende facelifts, de hoekige vormen maakten plaats voor ronde vormen en de carrosserie werd volledig herzien.  Eén van de grote voordelen van de Renault Espace is dat er genoeg ruimte is voor 7 personen.

espace 5e generatie

De laatste, vijfde generatie Renault Espace

Op de Autosalon van Parijs in 2015, werd de  vijfde en tevens de laatste generatie van de Renault Espace gepresenteerd. De strakke lijnen van voorgaande generaties maakten plaats voor vloeiende lijnen, het interieur is ruimer en comfortabeler dat luxe en degelijkheid uitstraalt. De vijfde generatie Renault Espace is qua looks een echte crossover geworden met de voordelen van een ruime MPV.

Het verhaal gaat verder

40 jaar na het allereerste model komt Renault in 2023 met een zesde generatie Espace. Een auto die zijn verleden eer aan doet. Ruim, comfortabel en ultra high-tech.

Blijf op de hoogte van de Renault Espace


CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.