Kempenaar Erkend Duurzaam

Sinds januari 2017 is Kempenaar Renault de officiële erkenning als 'duurzame onderneming'. Het certificaat is het bewijs dat Kempenaar Renault in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame veranderingen heeft doorgevoerd. Het IvDM ( Instituut voor duurzame mobiliteit) reikte het certificaat uit na een uitgebreide duurzaamheidsscan.

Waar zie je dat dan terug in de bedrijfsvoering?

  • Bewust omgaan met energie.

Kempenaar maakt gebruik van groene stroom en gaat daarnaast bewust om met het energieverbruik. Alle verlichting in de Showroom in Alphen is vervangen door LED verlichting. Binnenkort worden de receptie en kantoren in Bodegraven verbouwd en ook deze voorzien van LED. Dankzij bewegingssensoren schakelt de verlichting in diverse ruimtes automatisch uit.
Het schadebedrijf werkt met speciale lakken, die niet meer op hoge temperaturen drogen, wat scheelt in het energieverbruik.

 

  • Elektrische auto's

Als officieel verkooppunt voor elektrische auto's beschikt Kempenaar over een aantal laadpunten. In Alphen aan den Rijn 3 en in Bodegraven 1. Natuurlijk rijden er ook een aantal bedrijfswagens 100% elektrisch.
 

  • Afval

Ons afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en beperkt door bijvoorbeeld vloeistoffen in bulkverpakking te gebruiken.

Kempenaar maakt zich in de bedrijfsvoering graag sterk voor duurzame en praktische oplossingen met oog voor mens, milieu en portomonee.